Gå til indhold Slice Created with Sketch.
På tide med et eftersyn Søren Sandfeld Jakobsen, formand for Radio- og TV-nævnet
© Mikkel Krebs Behnke
Søren Sandfeld Jakobsen, formand for Radio- og TV-nævnet

I sit oplæg på konferencen talte formand for Radio- og tv-nævnet og professor i IT- og medieret ved CBS Søren Sandfeld Jakobsen blandt andet om nødvendigheden af at give mediereguleringen et tiltrængt eftersyn.

"Det er på tide at give mediereguleringen et rigtig godt og grundigt eftersyn. Mediereguleringen er et kludetæppe af lovgivning, der bærer præg af at være lavet på forskellige tidspunkter og af rigtig mange administrerende myndigheder med hver sine regler og områder. Regler, der giver god mening for den enkelte myndighed, men samlet set bliver svære at justere."

Eftersom man skal tage hensyn til mange forskellige tilsynsmyndigheder, skal der ifølge Søren Sandfeld Jakobsen også justeres mange steder for, at der kan laves en konsekvent lovgivning, der også er nogenlunde platformsnuetral, så de forskellige medier ikke reguleres alt afhængigt af deres platform.

"For at gøre det ville det være noget nemmere med en enklere lovgivning baseret på nogle få reguleringer, der for så vidt muligt prøver at være platformsneutral, hvor vi bare ved at lave enkelte reguleringer kan regulere bredt for alle relevante medier."

Samtidig skal man ifølge Søren Sandfeld Jakobsen også prøve at holde myndighedstilsynet enklere end det er i dag, så man ved, hvem det er, der administrerer og fører tilsyn med hvad. Samtidig skal man også sørge for, at myndighederne har de rette muskler til at kunne føre et effektivt tilsyn.

Det er mange gange meget vanskeligt at finde ud af, hvem der egentlig er den rette myndighed i den rette situation, og det er ikke effektivt – og det er heller ikke hensigtsmæssigt.

Søren Sandfeld Jakobsen, formand for Radio- og TV-nævnet, professor i IT- og medieret ved CBS