Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Video Et uundværligt rettighedssystem
Ib Konrad Jensen, Danske Mediedistributører | © Jeppe Willum Kejser
Henrik Lykkegaard, skuespiller | © Henrik Petit
Henrik Lykkegaard, skuespiller, fotograf Henrik Petit

"Danske tv-produktioner er et vigtigt spejl på vores kultur og samfund. Og en vigtig del af vores dannelse. Derfor er det vigtigt at holde fast i den danske rettighedsmodel, så vi kan blive ved med at producere dansk indhold og fortsat lave film og tv i verdensklasse."

Henrik Lykkegaard | Skuespiller

Hvorfor skal min forening have en aftale?

De fleste af os har de der stunder, hvor vi lader os opsluge af en god dramaserie eller et interessant program, vi bare må se. Tv kan noget særligt, uanset om det er medrivende underholdning eller næring til hjernen. Men det er ikke tv-signalet, der gør det alene. Det er alle de mennesker, der gør sig umage for at give dig lige den der oplevelse, du får, når du ikke kan løsrive dig fra skærmen. 

Betaling for brug af ophavsrettigheder

Det er rettighedshaverne, som står bag dine tv-oplevelser. Det er alle de skuespillere, manuskriptforfattere, tilrettelæggere og mange andre, som både laver og lever af det indhold, som er i din tv-pakke. Det er dem, du betaler til, når din antenne- eller boligforening har en aftale med Copydan Verdens TV. Og dem skal alle, der viser og distribuerer tv, betale til. Også din forening. 

Som ophavsmænd til al den gode underholdning ejer kunstnerne og producenterne nemlig rettighederne til det tv, du ser. Og for at de kan lave mere af det, du elsker at se, skal de som alle andre have rimelig betaling for deres arbejde. Også når andre, fx tv-distributører, tjener penge på at bruge indholdet. Blandt andet ved at give tv-seerne mulighed for at se det flere gange og på forskellige måder med forskellige digitale tv-tjenester.

Video Rettigheder styrker dansk film og tv
René Szczyrbak, adm. direktør, STV | © Jeppe Willum Kejser
René Szczyrbak, Adm. Direktør, STV
Hvad får jeg for pengene?

Adgang til alt det gode tv, som kunstnere og producenter har ophavsrettigheder til

Du får først og fremmest mulighed for at se tv-indhold, som kunstnerne og producenterne ejer rettighederne til. Når du og din forening betaler til Copydan Verdens TV, får I også en masse igen i form af nyt indhold. For uden betaling til skuespillerne, forfatterne, fotograferne, producenterne og alle de andre rettighedshavere, så ville det være rigtig svært hele tiden af lave nyt tv-indhold og udtænke morgendagens formater.

Det er til glæde for dig, uanset om du elsker nye dramaserier eller at fordybe dig i nye dokumentarer frem for at se genudsendelser.

Hvad er jeg med til at betale til?

En del af rettighedshavernes løn 

Når du betaler til Copydan Verdens TV, er du med til at holde gang i kulturlivet. For i virkeligheden betaler du til alle de skuespillere, instruktører, manuskriptforfattere, producenter og andre rettighedshavere, som har gjort sig umage for at lave de tv-udsendelser, du godt kan lide at se. 

For de fleste rettighedshavere gælder det, at deres økonomi først begynder at hænge sammen, når de får penge fra Copydan. Altså de penge, som vi allesammen betaler for at se tv. 

Faktisk kan helt op til 25 procent af en skuespillers årsløn komme fra Copydan. Det giver råd til både at medvirke i og udvikle nye tv-produktioner.

For de mindre film- og tv-produktionsselskaber, som også bidrager til mange af danskernes yndlingsprogrammer, så kan pengene fra Copydan faktisk være det, der udgør forskellen mellem røde og sorte tal på bundlinjen. 

Hvilke tv-kanaler kan vi få adgang til?

En tv-kanal er ikke bare en tv-kanal. Der er forskel på, hvem der håndterer rettighederne fra kanal til kanal. Og om det er alle eller kun nogle rettigheder. Det har betydning, når I skal sammensætte jeres tv-pakker i foreningen.

Mere end 100 Copydan-tv-kanaler

Når din forening laver en aftale med Copydan Verdens TV, så kan I gennem en enkelt aftale få adgang til at vise mere end 100 tv-kanaler, da vi håndterer alle rettighederne til disse kanaler. De kanaler kalder vi for Copydan-tv-kanaler. 

Men der findes også en række andre populære tv-kanaler, hvor Copydan Verdens TV kun håndterer nogle af rettighederne, mens tv-stationen bag kanalerne håndterer resten. Du kan se de forskellige kanaltyper nedenfor, og hvilke rettigheder du får gennem en aftale med Copydan Verdens TV.

Priser for tv-kanalerne

Kanaltypen har betydning for prisen. Så når I skal beregne priserne for de tv-kanaler, I ønsker at distribuere i jeres forening, så skal I bruge kanaloversigten til at se, om det er en Copydan-tv-kanal eller en anden type kanal. Priserne afhænger nemlig af, hvor mange rettigheder aftalen dækker. 

Lauchhammer 2022 | © MDR/Moovie/Steffen Junghans
Krimiserien Lauchhammer
Copydan-tv-kanaler

Få alle rettigheder et sted

Copydan Verdens TV håndterer samtlige rettigheder for mere end 100 danske og udenlandske tv-kanaler. De tv-kanaler kalder vi for Copydan-tv-kanaler. Så hvis du gerne vil vise disse kanaler, kan du få rettighederne på plads med én enkelt distributionsaftale med Copydan Verdens TV - også kaldet ’One-Stop-Shop'.

Copydan-tv-kanaler omfatter bl.a. alle DR-kanalerne og populære udenlandske tv-kanaler. Når rettighederne er samlet ét sted, så bliver det nemmere for dig og din forening. Så behøver I kun at gå et sted hen for at indgå aftale om rettighederne. I kanaloversigten nedenfor kan du se hvilke tv-kanaler, der er Copydan-tv-kanaler.

Se hele kanaloversigten

Musik-tv-kanaler

Musikrettigheder for kommercielle tv-kanaler

Der findes en række kommercielle tv-kanaler, hvor Copydan Verdens TV udelukkende håndterer rettighederne for musik i sendefladen. Priserne for de enkelte kanaler afhænger af, hvor meget musik fylder i kanalens samlede sendeflade.

I kanaloversigten nedenfor kan du se, hvilke kanaler der er Musik-tv-kanaler, og som Copydan Verdens TV altså kun håndterer musikrettighederne for. Alle øvrige rettigheder skal du indgå aftale med tv-stationen om at distribuere.

Du kan også se i oversigten, hvor meget musik den enkelte kanal har i den samlede sendeflade.

Se hele kanaloversigten

Radiokanaler

Igennem Copydan Verdens TV har du også mulighed for adgang til at videresende en lang række danske, svenske, tyske og norske radiokanaler.

VH1-, Uptown TV- og Premium-tv-kanalerne

Der er nogle kanaler, som ikke hører under de ovenstående kanalkategorier og som bliver afregnet efter en anden prissætning end de øvrige tv-kanaler. Det gælder for VH1-, Uptown TV-, Uptown Classic- og Premium-tv-kanaler. 

Se hele kanaloversigten

Mellemgruppe-tv-kanaler

Alle de rettigheder som tv-stationen ikke har

De tv-kanaler, vi kalder for Mellemgruppe-tv-kanaler, er typisk kommercielle tv-kanaler, hvor du kan indgå aftale med Copydan Verdens TV om alle de rettigheder, som tv-stationen ikke har. Det gælder bl.a. underholdningskanaler, børne- og sportskanaler, som er danske eller dansk versioneret. 

Hvis I som forening gerne vil distribuere Mellemgruppe-tv-kanaler, så skal i ud over aftalen med Copydan Verdens TV også have en aftale med de tv-stationer, som ejer kanalerne.

I kanaloversigten nedenfor kan du se, hvilke kanaler der hører til Mellemgruppe-tv-kanalerne.

Se hele kanaloversigten

Hvilke kanaler hører til de forskellige kategorier?

Samlet overblik over tv-kanaler

Få overblik over de enkelte tv-kanaler og se, hvilken kategori de hører til. Du kan også se, om kanalen er kategoriseret som lav, mellem eller høj ift. mængden af musik. Det har betydning for din indrapportering til Copydan og hvor meget, foreningen skal betale for kanalen pr. husstand pr. måned.

Se hele kanaloversigten

Hvad koster kanalerne?

Priserne for at vise tv kan være forskellige fra forening til forening. Prisen afhænger af, hvilke muligheder du og foreningen har til rådighed, og det kommer an på, hvordan jeres forening er signalforsynet med tv.

Digitale tv-tjenester med i pakken

Foreninger, som bliver forsynet af en tv-distributør eller har et teknisk set-up der muliggør det, har typisk en række digitale tv-tjenester med i tv-pakkerne, som giver den enkelte tv-kunde mange flere muligheder for at se tv på nye måder. Det afspejler sig derfor også i grundbeløbet.

Find den rigtige prisoversigt

Nedenfor kan du finde priserne for foreninger med samme signalforsyning som jeres og se, hvordan det Copydan-vederlag, I betaler i foreningen, bliver beregnet. 

Brug for hjælp til at beregne prisen?

Det er vigtigt for de fleste foreninger at kende prisen for at udbyde tv, når budgettet for næste år skal lægges. Da der er mange forhold, som spiller ind på prisen, så tilbyder vi at hjælpe jer med at lave den rigtige beregning. Gælder det også din forening, så udfyld og send formularen via linket nedenfor, så vi kan kontakte jer og lave beregningen.

Kontakt os for prisen i din forening
Min forening er selvstændig

Her finder du en samlet prisoversigt for selvstændige antenneforeninger. Som det fremgår af oversigten, så bliver alle priser beregnet ud fra et grundbeløb samt betaling for hver tv-kanal. Grundbeløbet pr. tilslutning pr. måned er 19,3879 kr. (2024-priser). 

Se alle priserne i prisoversigten.

Prisoversigt for 2024

Min forening er forsynet af YouSee

Her finder du en samlet prisoversigt for foreninger, som er forsynet af YouSee. 

De fleste YouSee-forsynede anlæg har standard tv-pakker. YouSee har oplyst følgende ophavsretsbetaling pr. måned pr. tilslutning for standard-tv-pakker:

 • Standard Grundpakke: 56,14 kr. pr. tilslutning pr. måned (2023-priser)

 • Standard Mellempakke: 61,39 kr. pr tilslutning pr. måned (2023-priser)

 • Standard Fuldpakke: 71,95 kr. pr. tilslutning pr. måned (2023-priser)

Se alle priser i prisoversigten. 

Prisoversigt for 2023

Min forening er forsynet af Norlys

Her finder du en samlet prisoversigt for foreninger, som er forsynet af Norlys. Som det fremgår af oversigten, bliver alle priser beregnet ud fra et grundbeløb samt betaling for hver tv-kanal. 

Grundbeløbet er 42,3323 kr. (2024-priser) pr. tilslutning pr. måned. Prisen er inkl. web-tv med en række digitale tjenester.

Se alle priser i prisoversigten.

Prisoversigt for 2024

Hvordan reguleres priserne?

Priserne reguleres og indekseres årligt. Ud over inflation afhænger priserne også af eventuelle ændringer i rettigheder og lignende forhold. Priserne oplyses uden moms, da vederlag for rettigheder p.t. er momsfritaget. Hvis det politisk besluttes at ophæve momsfritagelsen, vil vederlagene blive pålagt moms.

Hvilke digitale tv-tjenester kan vi få?

Vil du også gerne se tv, når det passer dig? Så behøver du hverken at slås med resten af familien om fjernbetjeningen eller være bange for at underholdningen slipper op, hvis det regner i sommerhuset.

Flere gode tv-oplevelser

Med de mange digitale muligheder kan du få glæde af din tv-pakke på nye måder. Du kan nemlig få mulighed for at optage programmer i skyen (cloud-løsninger), som du kan se, når du vil, se tv på din mobil eller tablet på ferien, starte programmer forfra, så du får det hele med, og meget mere. 

Nedenfor kan du se alle mulighederne for digitale tv-tjenester i foreningens tv-pakke. Adgangen til tv-kanalerne og de digitale tv-tjenester afhænger af, hvordan jeres antenneforening får tv-signalet. Copydan Verdens TV kan hjælpe med rettigheder til digitale tv-tjenester.

Babylon Berlin | © Frédéric Batier/X Filme Creative Pool/ARD Degeto/Sky/Beta Film
ARD tv-serie Babylon Berlin
WEB-TV

Se tv både i og uden for hjemmet samt i udlandet

Web-tv giver dig mulighed for at tage din tv-pakke med. Uanset om du skal i sommerhus eller på ferie i udlandet (EU). Og så kan du se tv fra mobil eller tablet, når det passer dig. Inden for hjemmet bliver det mere fleksibelt at se tv, når du selv vælger, om du vil se yndlingsprogrammerne fra din tablet eller mobil i fx køkkenet, kontoret eller soveværelset.

Tjenesten inkluderer:

 • Web-tv til computere, mobiler og tablets
 • Adgang til din tv-pakke uden for husstanden - fx i sommerhuset
 • Tag hele tv-pakken og dine digitale tjenester midlertidigt med til udlandet - fx på ferier. Adgangen gælder i andre EU-lande.
 • Forudsætter, at du har en tv-boks eller web-player
NPVR

Optag familiens favoritprogrammer i skyen

Lav dit eget tv-arkiv med dine yndlingsprogrammer. Med optagefunktionen, en boks og et teknisk set up kan du optage og gemme tv-programmer og spillefilm direkte i skyen. Du kan ovenikøbet optage flere programmer på en gang, så du kan se dem, når det passer dig.

Tjenesten inkluderer:

 • Optagelse fra de fleste tv-kanaler, fx af tv-programmer eller spillefilm
 • Optagelse fra catch-up, der giver dig mulighed for at optage tv-programmer du har tilgængelige via fx Sidste Uge
 • Gem optagelserne og se dem, når du vil
 • Optag programmer fra flere kanaler på samme tid - uafhængigt af den aktuelle kanal, du ser
 • Forudsætter, at du har en tv-boks eller web-player
Start Forfra

Med StartForfra behøver du ikke gå i panik, hvis du ikke fik de første ti minutter med. Du kan nemlig starte et program, som allerede er i gang, forfra. Du kan også sætte en udsendelse på pause. StartForfra-funktionen giver dig mulighed for at tilpasse et igangværende program til det, du ellers laver.

Tjenesten inkluderer:

 • Mulighed for at starte tv-programmer forfra, indtil programmet er slut
 • Gælder på tværs af alle tv-kanaler i tv-pakkerne
 • Forudsætter, at du har en web-player eller en tv-boks
Sidste Uge

Hvis du gik glip af en masse tv i sidste uge, så får du her chancen for at se hele sidste uges sendeflade på tværs af kanalerne.

Tjenesten inkluderer:

 • Muligheden for at se den sidste uges programmer som catch-up på tværs af tv-kanalerne i pakkerne
 • Forudsætter, at du har en tv-boks eller web-player
DR TV

Få adgang til de bedste programmer

Der venter dig mange timers indhold fra DR og visse indkøbte danske og udenlandske produktioner – og det kan du se i op til 30 dage efter udsendelsen. Børneindhold kan du se i op til 90 dage. Derudover kan du se op til 500 timers indhold fra DR’s store tv-arkiv, som kun findes on demand.

Tjenesten inkluderer:

 • Adgang til DR's tv-programmer i normalt 30 dage, efter det er sendt
 • Adgang til DR's børneprogrammer i op til 90 dage
 • Op til 500 timer on-demand only-indhold fra DR's store tv-arkiv
 • Forudsætter, at du har en tv-boks eller web-player
Catch-up på nabolandskanalerne

Nabolandskanalerne - programmer og hele serier med danske undertekster som catch-up

Tv-programmerne fra vores nabolande har det hele og vinder både internationale priser og seernes gunst. I et unikt samarbejde mellem antenneforeninger m.fl. og rettighedshaverne har det siden 2009 været muligt at tekste udvalgte tv-programmer, så seerne kan få alle detaljer med. Du kan også se programmerne digitalt i op til 30 dage, efter programmet er sendt. Og de bedste af serierne vil du kunne finde som ’stacking’ – dvs. som en service, hvor en hel sæson er præsenteret samlet. 

Tjenesten inkluderer:

 • Catch up fra tv-kanalerne SVT1, SVT2, NRK1, ZDF og ARD
 • Catch-up på nabolandsprogrammer, der har danske undertekster
 • De bedste produktioner med danske undertekster, som ligger on-demand i op til 30 dage
 • Stacking af serier, der indgår i en sæson, som har danske undertekster
 • Forudsætter, at du har en tv-boks eller web-player
Catch-up på kommercielle tv-kanaler

En række tv-stationer stiller egenproduktioner til rådighed digitalt i alt fra tre til syv dage efter udsendelsestidspunktet. Det digitale indhold fra nogle af de internationale tv-kanaler, kan godt være tilgængeligt i endnu længere tid.

Tjenesten inkluderer:

 • Adgang til indhold fra kommercielle kanaler i alt fra tre til syv dage i det omfang, kanalerne selv flager det til rådighed
 • For internationale tv-kanaler kan der være adgang i meget længere perioder
 • Du får adgang efter aftale med de kommercielle broadcastere
 • Forudsætter, at du har en tv-boks eller web-player

Hvordan indrapporterer vi til Copydan?

Vi sender dig en mail, når det er tid til at indrapportere. I mailen finder du en guide til, hvordan du gør.

Nogle foreninger har valgt at indrapportere hvert kvartal. Men de fleste foreninger indrapporterer og afregner en gang om året. 

Læs mere om indrapportering for 2024

Almindelig årlig indrapportering

Hvis din forening også afregner en gang om året, så er det i januar måned, I skal indrapportere det antal tv- og radiokanaler, tv-pakker og abonnenter/tilslutninger, som I havde pr. 31. december i det foregående år. Jeres faktura bliver herefter beregnet på baggrund af de oplysninger.

Kvartalsvis indrapportering

Selvstændige foreninger har mulighed for at indrapportere hvert kvartal i stedet for en gang årligt. Det gælder foreninger, som ejer eget antenneanlæg, og som selv indrapporterer og afregner udbuddet af kanaler (bortset fra tilvalg). 

Der gælder særlige vilkår ved kvartalsvis indrapportering. Kunne du tænke dig at høre mere om mulighederne, så kontakt Copydan Verdens TV.

Hvad hvis der ikke er ændringer siden sidst?

Hvis oplysningerne er de samme som sidst, foreningen indrapporterede, så behøver I bare at logge ind og godkende de oplysninger, vi har stående.

Hvordan modtager jeg min faktura?

Når du har indrapporteret, sender vi dig en kvittering for modtagelsen af oplysningerne. Når vi efterfølgende har gennemgået hele din indberetning, sender vi en faktura til dig. I forbindelse med indrapporteringen kan du vælge, om du vil modtage din faktura på e-mail eller EAN.

Hvordan får jeg mere ud af tv fra vores nabolande?

Nabolandskanalerne er betegnelsen for de største public service-tv-kanaler i vores nabolande: SVT1, SVT2, NRK1, ZDF og ARD. Det er tv-kanaler, som giver dig og alle andre medlemmer i din forening gode muligheder for at se mere tv af høj kvalitet - også med danske undertekster.

Masser af tv med danske undertekster

Det gode er, at de fleste har adgang til at se tv fra vores nabolande. Som tv-seer i Danmark har man oftest adgang til tyske, svenske og norske tv-kanaler, hvor antallet af kanaler kan være forskelligt fra udbyder til udbyder. Det er også derfor, vi hos Copydan Verdens TV arbejder for at give dig danske undertekster, så du får meget mere ud af kanalerne.

Copydan Verdens TV har i samarbejde med tv-distributørerne og repræsentanter for antenne- og boligforeninger sørget for, at der kommer danske tekster på hovedparten af kanalens egne udsendelser. Det betyder altså, at du kan følge med i alt fra nye storslåede dramaserier til spændende og informative naturprogrammer eller fængende og rørende dokumentarudsendelser fra vores naboer. 

nabolandskanalerne.dk finder du inspiration til alle de gode programmer, som du allerede i dag har mulighed for at se. Programmer af høj kvalitet fra de svenske, norske og tyske public service-kanaler. Helt uden reklameafbrydelser.

Du kan også se på oversigten, hvilke udsendelser der bliver vist med danske undertekster.

Fordi du tilhører mig 2020 | © SWR/FFP New Media GmbH/Bernd Spauke
Fordi du tilhører mig film på ard 2020
Hvad er nabolandskanalerne.dk?

Copydan Verdens TV står bag onlineuniverset nabolandskanalerne.dk. Nabolandskanalerne.dk rummer en tv-guide, som viser sendefladen for nabolandskanalerne fra i dag og en uge frem. Her kan du få overblik over alle de programmer på de store tyske, svenske og norske tv-kanaler, som har danske undertekster. 

De danske undertekster gør det muligt for både større børn og voksne at se tysk, svensk og norsk tv, som var det danske kanaler. 

Masser af tv-tips og premierer

Udover tv-programmer på tværs af nabolandene, så samler siden masser af aktuelle tv-tips og artikler, som bl.a. handler om premierer, aktuelle begivenheder og tendenser, som bliver berørt i ugens tv. 

Du bliver desuden tit inviteret indenfor til tv-premieren, når de store serier går over skærmen i hjemlandet, fordi der er undertekster på, så du kan følge med på dansk. Så behøver du ikke vente, til serien måske bliver vist på dansk tv.

Hvorfor se tv fra nabolandene?

Mange tænker måske ikke over, at de også kan se en tysk, svensk eller norsk dramaserie på hjemlandets kanal. For med danske undertekster er der ingen forskel. Bortset fra at fx en serie for det meste bliver vist på en tv-kanal i hjemlandet, før den bliver vist på en dansk kanal.

Du har derfor mulighed for at se med fra starten, når en række af de store serier toner henover skærmen. 

Med de danske undertekster kan du se indhold fra SVT1, SVT2, NRK1, ZDF og ARD og få hele handlingen med. 

Og så er der en række andre fordele: 

 • Du får nem adgang til viden om, hvad der optager naboerne i Sverige, Norge og Tyskland
 • Du får indblik i vores nabolandes historie gennem de mange medrivende tv-serier
 • Du har en række muligheder for at se nabolandskanalerne på nye måder gennem forskellige digitale tjenester afhængigt at de digitale tjenester, du har adgang til i dit tv-abonnement hos din udbyder
 • Du lærer vores naboers sprog bedre at kende

Se mere på nabolandskanalerne.dk

Hvordan ser jeg kanalerne?

Du kan se nabolandskanalerne, hvis din tv-distributør (f.eks. YouSee, Stofa eller din lokale antenneforening) tilbyder kanalerne i sine tv-pakker. 

Hvordan får jeg danske undertekster?

For at få danske undertekster på dine nabolandskanaler skal du modtage dit tv-signal fra en tv-distributør, som tilbyder servicen med danske undertekster. Det gælder bl.a. YouSee, TDC, Stofa, Waoo!, Boxer og mange lokale antenne- og boligforeninger.

Langt de fleste tv-distributører, som tilbyder servicen med danske undertekster, udbyder også alle de fem nabolandskanaler, som sendes med danske undertekster, dvs. SVT1, SVT2, NRK1, ARD og ZDF. Men der kan godt være mindre variationer i kanaludbuddet hos de forskellige tv-distributører.

Hvad skal jeg gøre for at få underteksterne frem?

Selvom din tv-distributør, antenne- eller boligforening tilbyder servicen med danske undertekster, kan det godt være forskelligt, hvordan du får underteksterne frem på din tv-skærm. Det afhænger af, hvordan din tv-distributør, antenne - eller boligforening har indstillet sine systemer. Hos de fleste tv-distributører kommer de danske undertekster dog automatisk frem på din skærm, når du slår over på et program, der bliver sendt med danske undertekster.

Læs mere på nabolandskanalerne.dk