Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Forstå rettighedssystemet Godt indhold er noget, vi er sammen om.
Explainer: Hvad laver Copydan? | © Ferdio

Du behøver ikke at vide alt om rettigheder for at arbejde hos os. Men det er en god idé, hvis du kan se dig selv arbejde for, at kunstnere og producenter i tv-, musik- og filmbranchen modtager rimelig betaling, når andre gerne vil benytte de produktioner, de har været med til at skabe. Og dermed har ophavsret til.

Vi arbejder for kunstnere og producenter

Uanset hvad man laver i Copydan, så er man som medarbejder med til at arbejde for, at både alle de kreative hjerner bag vores elskede film, musik og tv-udsendelser og alle de dygtige fagfolk, som sørger for selve produktionerne, modtager vederlag, som betalingen hedder på fagsprog, for deres rettigheder.

Som en del af holdet i Copydan arbejder du i virkeligheden for skuespillerne, manuskriptforfatterne, instruktørerne, lyd- og kamerafolkene, journalisterne, tilrettelæggerne, musikerne, producenterne og alle de andre, som leverer indhold til vores kulturliv på tv og film.

Medarbejdere til workshop | © Jeppe Willum Kejser
Copydan-medarbejdere til workshop

Som projektleder er jeg med til at holde snor i mange af de indsatser, som i sidste ende gør en forskel for rettighedshaverne. Det er med til at skabe arbejdsglæde, når mit arbejde glæder andre.

Stine Blaaberg | Seniorrådgiver og projektleder

Det gælder, hvis du er jurist og kender ophavsretsloven ud og ind. Det gælder, hvis du er talknuser og knivskarp til at afstemme budgetter. Det gælder, hvis du bliver ansat til at hjælpe kunderne med at få størst mulig værdi ud af deres aftaler. Eller hvad du ellers laver i Copydan. Uanset om du er studentermedhjælper, konsulent, leder eller noget fjerde.

Vi arbejder for rettigheder og kultur

Hos Copydan arbejder vi på tværs af en række felter. Vi opererer inden for det medie-og kulturpolitiske område, som har betydning for kunstnernes og producenternes rettigheder. Blandt andet når det handler om dansk indhold.

Vi arbejder inden for tv-området. Både ved at lave aftaler med tv-distributørerne og ved at lave aftaler med tv-stationerne. Vi indgår erhvervsaftaler med kunder, som gerne vil vise tv som led i deres forretning. Vi laver aftaler, som giver skoler, gymnasier, universiteter, museer, biblioteker, kirker og andre institutioner mulighed for at bruge tv, musik og film i undervisningen eller led i en kulturoplevelse. 

Vi arbejder kort fortalt og i det store billede for at kulturen hænger sammen. At kunstnerne og producenterne efter lovgivningen modtager rimelig betaling, når andre bruger det tv-, musik- og filmindhold, de ejer rettighederne til, samtidig med at alt det gode tv- og filmindhold er tilgængeligt til glæde for befolkningen og vores allesammens kultur. Og er du med ombord, vil du være med til at få det til at ske.