Gå til indhold Slice Created with Sketch.
"Unge" er ikke en kategori Anna Lin, tv-vært
© Mikkel Krebs Behnke
Anna Lin, tv-vært og programudvikler

De unges stemme skal helt ind i redaktionslokalet, og mediebranchen skal blive bedre til at involvere målgruppen gennem meningsmålinger, workshops, afstemninger og spørgeskemaer. Det var nogle af budskaberne i den tale, Anna Lin holdt på konferencen, hvor hun gav sit bud på, hvordan branchen kan blive bedre til at lade de unge komme til orde og understøtte deres deltagelse i den demokratiske samtale.

De unges stemme skal høres, sagde Anna Lin, for det kan nemlig lugtes på lang afstand, når nogen uden for målgruppen "sultent" prøver at skabe indhold til unge.

Ansæt unge uden for uddannelserne

Diversiteten i mediebranchen skal øges. Ifølge Anna Lin skal der skabes rum til de unge, der ikke nødvendigvis kommer fra en uddannelse. Unge, der ikke har værktøjskassen fyldt med nyhedstrekanter og kommaregler, men i stedet med erfaringer og mod, der ikke er skabt på bænken på Danmarks Journalisthøjskole, hvor Anna Lin selv har siddet.

Det er ikke nok at have værter på skærmen, der repræsenterer diversitet. Det er hele maskineriet, der skal være mangfoldigt.

Tv-vært og programudvikler Anna Lin

Udfordringen er ifølge Anna Lin, at de unge ikke føler sig velkomne. De søger ikke nødvendigvis de stillinger, der bliver slået op. Derfor mener hun, at der skal skabes nye stillinger, der handler mere om personen end jobbet. På den måde kan flere unge komme ind fra gaden og gøre karriere i mediebranchen – og flere vil i højere grad føle sig velkomne.

Gør plads til unges forskelligheder

Unge mennesker er ikke en ensartet kategori. "Vi er flerdimensionelle, og det skal der være plads til," understregede Anna Lin. Hvis mediebranchen vil have de unges stemme, skal vi passe på dem, der åbent og sårbart deler ud, og ikke misforstå dem.

Noget af det, jeg er allermest bange for, er at blive misforstået. For det bliver jeg hele tiden i de etablerede medier. Hvis jeg udtaler mig om klima, siger jeg indirekte, at jeg selv er perfekt. Og når mit nye program snart kommer, hvor jeg åbner op om mine usikkerheder, er jeg bange for, at det kommer til at overdøve for alt det andet, jeg er.

Anna Lin

Ifølge Anna Lin er der tale om en hel generation, der får det dårligere og dårligere mentalt. Derfor skal de ikke kritiseres for at tage en sej glimmerhat på og grine højlydt på en fortovscafé – i et forsøg på at passe på sig selv. De skal tages seriøst, så de får lyst til at bruge deres stemme.