Gå til indhold Slice Created with Sketch.

Skab værdi for dine gæster med tv

De fleste elsker tv. Også gæsterne. Gør tv til en del af oplevelsen til fordel for din forretning. 

Få en aftale
Tv på hotelværelset | © Jeppe Willum Kejser
Pige der er gæst på Tivoli Hotel ser tv på sit hotelværelse

Hvornår skal jeg betale for at vise tv?

Alle hoteller, feriecentre, campingpladser, kroer, konferencecentre og andre steder med overnatning skal have en aftale med Copydan Verdens TV for at vise tv. Både på værelserne og i fællesområder. 

Tv til gæster på værelset

Det kan være med til at højne standarden på dit hotel, når dine gæster har mulighed for at se tv på værelset. Og det har de, når du har en aftale med Copydan Verdens TV. Så kan du helt lovligt gøre et ophold mere attraktivt for hotelgæster, som gerne vil slappe af på værelset med det samme tv, som de har i tv-pakken derhjemme. 

Offentlig visning af tv i fællesområder

Det samme gælder andre steder, dine gæster opholder sig. Når du har adgang til at vise tv offentligt gennem tv-aftalen, så behøver dine gæster ikke kede sig, mens de venter i receptionen eller lobbyen. Du kan både tilbyde travle forretningsfolk at se erhvervsnyheder og børnefamilien underholdning.

Du kan med andre ord give dine gæster flere af de gode oplevelser, der gør, at de kommer igen.

Fakta om tv til offentlig visning

Når man viser tv-kanaler et sted, udenfor en privat husstand, kaldes det ’tv til offentlig visning’ (også kaldet ”offentlig fremførelse”). Det gælder fx tv i en reception, i kantinen til de ansatte, på en café eller i et fitnesscenter.

Hvilke aftaler gælder for min branche?

Der gælder to aftaler for hoteller: hotelaftalen og aftalen om tv til offentlig visning med det, vi kalder BASIS-pakken. 

Et hotel defineres her som enhver virksomhed, der som led i sin drift, tilbyder ophold/overnatning, uanset om virksomheden betegnes som hotel, motel, kro, feriecenter, campingplads, kursuscenter, kongrescenter eller lignende.

Hotelaftalen til dig der viser tv på værelserne

Hvis du viser tv på værelserne, så skal du have det, der hedder en hotelaftale. Med hotelaftalen kan du sammensætte dine tv-pakker, så de passer til dine gæster. Plejer du at få mange gæster fra Tyskland, så er der masser af tyske kanaler, du kan vælge imellem. Bor der tit forretningsfolk fra Norge på dit hotel, kan du sammensætte en tv-pakke med flere norske tv-kanaler. 

BASIS-pakken til dig der viser tv i fællesområder

Hvis du viser tv på fællesområder, skal du have en aftale om tv til offentlig visning med en såkaldt BASIS-pakke. Den giver dig mulighed for at vise nogle af de mest sete tv-kanaler.

Du kan se nedenfor, hvad aftalerne hver især dækker. Hvis du både viser tv på værelser og i fællesområder, så skal du have begge aftaler. 

Få en erhvervsaftale
Tv-skærm i fællesområde | © Jeppe Willum Kejser
Mand sidder i hotelloungen på Tivoli Hotel i København og ser tv
Hvad dækker hotelaftalen?

Hotelaftalen dækker visning af tv på værelserne

Hotelaftalen er en aftale, som sikrer dig adgang til at vise tv til dine gæster. Aftalen giver dig mulighed for at sammensætte dine egne tv-pakker til visning på hotelværelserne. Du kan vælge imellem mere end 100 forskellige tv-kanaler verden over. 

Hotelaftalen omfatter visning af tv på dine hotelværelser, og hvis du fx har en campingplads, så gælder den samme aftale for visning af tv i fx hytter, udlejningscampingvogne, værelser og mobilhome.

Se også aftalebetingelser for aftalen om tv og radio for hoteller.

Hvad dækker aftalen om tv til offentlig visning og BASIS-pakken?

Aftalen om tv til offentlig visning dækker tv på fællesområder

Hvis du viser tv til dine gæster og ansatte på fællesområder, så gælder aftalen for tv til offentlig visning. Du får aftalen ved at tegne et fast abonnement. Det vi kalder en BASIS-pakke.

Aftalen giver dig adgang til at vise følgende tv-kanaler:

  • DR1, DR2, DR Ramasjang
  • TV 2 Danmark, TV2 News, TV2 Echo, TV2 Charlie, TV2 Fri, samt alle TV 2 regionskanaler
  • SVT1, SVT2, TV4 Sverige, NRK1, NRK2, NRK3, TV2 Norge, ZDF, NDR, ARD1, RTL, Arte samt SAT1
  • BBC World News

Se også aftalebetingelser for aftalen om tv til offentlig visning

Hvad hvis jeg gerne vil have en aftale om andre tv-kanaler?

Når du har et abonnement på BASIS-pakken, så har du sikret dig, at rettighederne til at vise de kanaler, som indgår i pakken, er på plads. 

Hvis du gerne vil vise andre tv-kanaler, end dem der er i BASIS-pakken, så skal du indgå aftale med den tv-station eller udbyder, som håndterer rettighederne for de kanaler. 

Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg vil vise andre kanaler?

  • Viasat er et dansk selskab i NENT Group. Viasat distribuerer bl.a. TV3-kanaler og TV3 Sport-kanaler 

  • Discovery Networks Danmark er et dansk selskab i Discovery Northern Region. Discovery står bl.a. bag kanalerne Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, og Canal 9 samt Eurosport.

  • Canal Digital er et dansk selskab i den norske Telenor-koncern. Canal Digital distribuerer en række tv-kanaler ejet af andre, herunder Kanal 5 og 6’eren, som er ejet af Discovery.

  • C More er en del af det svenske selskab C More Entertainment AB. C More distribuerer en række tv-kanaler, herunder C More Action, C More Emotion og C More Series.

Hvad koster det at vise tv?

Det, du skal betale for at vise tv, afhænger af, hvordan du viser tv, og dermed hvilken aftale du har. Hotelaftalen dækker visning af tv på værelserne, mens aftalen om tv til offentlig visning med BASIS-pakken omfatter tv, du viser på fællesområder. 

Priserne bliver beregnet forskelligt i de to aftaler. Hvis du vil beregne en pris, skal du derfor beregne din pris for hver aftale. Viser du både tv på værelserne og i fællesområder, så vil din pris være den samlede pris for beregningerne af de to aftaler. 

Nedenfor kan du se, hvordan du kan beregne din pris ud fra hver aftale. 

Få en erhvervsaftale
Hvad koster det at vise tv på værelserne med hotelaftalen?

Priser

Når du viser tv på dine hotelværelser, så er det hotelaftalen, der gælder.

Her betaler du et grundbeløb pr. dag for hele hotellet. Grundbeløbet er 2,39 kr. pr. dag.

Herudover betaler du en fast pris pr. tv-skærm pr. dag. Prisen afhænger af, hvor mange tv-kanaler du har.

Prisoversigt 2024

Tv-kanaler  Priser pr. tv-skærm pr. dag (kr.)
1-6 tv-kanaler 0,77
7-12 tv-kanaler 1,11
13-20 tv-kanaler 1,37
21-28 tv-kanaler 1,64
29-36 tv-kanaler 1,92
37-48- tv-kanaler 2,19
49-56 tv-kanaler 2,45
57+ tv-kanaler 2,73

Priser er angivet i 2024-priser, og der tages forbehold for fejl og mangler.

Eksempel
Hvis du har 20 værelser med tv, hvor du har 25 tv-kanaler i din pakke, så skal du betale: 

2,39 kr. pr. dag for hele hotellet + 20 x 1,58 kr. = 35,19 kr. i alt pr. dag.  

Aftalebetingelser

Se aftalebetingelser for aftalen om tv og radio for hoteller.

Hvad koster det at vise tv i fællesområder med en BASIS-pakke?

Prisen bliver beregnet ud fra en fast grundtakst og ud fra antal og størrelse på de skærme, du viser tv på.

Grundtaksten for en BASIS-pakke er 15,82 kr. pr. tomme pr. md.

Priser er angivet i 2024-priser, og der tages forbehold for fejl og mangler.

Sådan beregner du det samlede antal tommer på dine tv-skærme

Grundtaksten skal ganges med det samlede antal tommer, som du viser tv på. Du skal derfor finde ud af, præcis hvor mange tommer hver enkelt tv-skærm har. 

Kender du ikke størrelsen på dit tv, skal du måle dit tv diagonalt. Dividér det målte antal centimeter med 2,54. Så har du det antal tommer, som din tv-skærm måler. 

Hvis fx diagonalen på din skærm måler 102 cm, svarer det til: 102 / 2,54 = 40 tommer.

Sådan beregner du den endelige pris

Det samlede antal tommer på dine tv-skærme ganges med grundtaksten, hvilket giver dig den pris, du skal betale pr. måned.

Eksempel: 

Du viser tv på en 50 tommer skærm i din reception og en 32 tommer skærm i et loungeområde.
Du skal betale: (1 x 50 + 1 x 32) x 15,82 kr.= 1297,24 kr. pr. måned i alt.

Aftalebetingelser

Se aftalebetingelser for aftale om tv til offentlig visning.

Hvad koster det for sæsonåbne hoteller?

Hvis dit hotel eller overnatningssted ikke har åbent alle måneder af kalenderåret, så kan du kontakte Copydan Verdens TV og høre om mulighederne for en prisnedsættelse. Dit hotel skal dog have lukket i mindst 26 sammenhængende uger.

Hvordan får jeg en aftale?

Hvis du gerne vil have en aftale, så skal du starte med at udfylde og sende formularen via linket nedenfor. Så kontakter vi dig med henblik på at indgå en egentlig aftale. Du kan altså ikke tilmelde dig direkte via formularen.

Typisk vil vi ringe dig op, så vi kan finde frem til, hvilken aftale netop din virksomhed har behov for. Herefter kan vi hjælpe dig med at klare tilmeldingen direkte, så du hurtigt kan få din aftale på plads.

Hvis du har spørgsmål

Du kan også bruge formularen via linket nedenfor, hvis du har spørgsmål og gerne vil kontaktes. 

Få en erhvervsaftale

Hvorfor skal jeg betale til Copydan?

Alle der viser tv, skal have en aftale med alle dem, der ejer rettighederne til de enkelte tv-programmer. Det betyder altså, at du udover at have en aftale med en distributør, som står for at levere dit tv-signal, også skal indgå de nødvendige aftaler for at betale for brugen af det tv-indhold, som andre ejer ophavsretten til.

Dansk lovgivning beskytter ophavsretten

Sådan er lovgivningen skruet sammen i Danmark. Det betyder i praksis, at du som hotel eller anden virksomhed i branchen skal lave en aftale med alle de skuespillere, instruktører, manuskriptforfattere, tv-tilrettelæggere og andre, som står bag de enkelte produktioner, for at kunne vise tv lovligt i virksomheden.

Det er heldigvis ikke så kompliceret, som det lyder. Copydan Verdens TV indgår nemlig aftaler på vegne af rettighedshaverne. Derfor behøver du bare at indgå aftalen med os, når du vil vise de tv-kanaler, som vi håndterer rettigheder for.

Til gengæld er der også en række tv-kanaler, som Copydan Verdens TV ikke håndterer alle rettigheder for. Og det betyder, at du også skal lave en aftale med de tv-stationer, som ejer de kanaler. Læs mere under de aftaler, som gælder for din branche.

Hvad går pengene til?

Din betaling går videre til alle de kunstnere og producenter, som ejer rettighederne til tv-produktionerne. 

Betalingen udgør en del af deres løn. Eksempelvis er det ikke unormalt, at 25 pct. af en skuespillers årsløn kommer fra Copydan vederlag. 

Men også andre grupper af kunstnere og producenter lever af den betaling, de modtager fra Copydan, når andre bruger deres produktioner. 

For mange, fx mindre produktionsselskaber, kan vederlag fra Copydan være afgørende for, at de eksisterer og har råd til at lave nye produktioner. 

Så du er gennem din betaling til Copydan med til at sørge for, at der både nu og i fremtiden er råd til at lave nye spændende danske tv-produktioner. Til glæde for både dine gæster og din forretning.

Din betaling sikrer højt niveau og nyt indhold. Rettighedshaver og tv-fotograf Peter Utzon
Video: Jeppe Willum Kejser

Hvordan indrapporterer jeg til Copydan?

Er du ny kunde?

Når du opretter dig som ny kunde, bliver du bedt om at registrere oplysninger om antal tv-skærme, tv-kanaler og hvordan du viser tv (hvilken/hvilke aftaler din brug er omfattet af). Din faktura bliver beregnet ud fra disse oplysninger.   

Får du flere eller færre skærme og/eller kanaler, så skal du huske at give Copydan Verdens TV besked om ændringerne i forhold til fremadrettet fakturering.

Er du allerede kunde? 

Hvis du allerede har en aftale med Copydan Verdens TV, så beregner vi din faktura ud fra de oplysninger, vi har om din brug af tv. Du skal derfor ikke længere foretage indrapportering, med mindre du pludselig får flere eller færre skærme og/eller tv-kanaler. Så skal du huske at give os besked, så vi kan ændre din faktura fremadrettet. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet for erhvervsdrivende

Få e-mails med information, nyheder, konkurrencer og invitationer til arrangementer inden for Copydans område ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra Copydan (Verdens TV, KulturPlus, AVU-medier og Arkiv).

Tilmelding til Copydans nyhedsbrev for erhvervsdrivende

Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at klikke på afmeldingslinket, som findes i vores e-mails, eller ved at skrive til digital@verdenstv.dk. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.