Video Et uundværligt rettighedssystem
Ib Konrad Jensen, Danske Mediedistributører | © Jeppe Willum Kejser

Hvilke muligheder giver Copydan Verdens TV?

Copydan Verdens TV giver tv-distributører mulighed for at vise de mere end 100 Copydan tv-kanaler, som vi håndterer rettighederne for. Det sikrer i sidste ende, at tv-kunderne har et stort og alsidigt udvalg af kanaler at vælge imellem.

Mulighed for digitale tv-tjenester

Selvom rigtig mange danskere stadig ser flow-tv, så er det populært som aldrig før at binge tv-serier og se tv når og hvor det passer os. En aftale med Copydan Verdens TV åbner op for nye måder at vise tv-indholdet på mod en rimelig betaling for brugen til rettighedshaverne. Det giver både kunstnere og producenter fair betaling for deres arbejde og danskerne masser af muligheder for at se tv. Se nedenfor hvilke digitale tv-tjenester, Copydan Verdens TV kan tilbyde.

Web-tv

Se tv både i og uden for hjemmet samt i udlandet

Web-tv giver tv-kunderne mulighed for at tage sin tv-pakke med. Uanset om de skal i sommerhus eller på ferie i udlandet (EU). Og så kan de se tv fra mobil eller tablet, når det passer dem. Inden for hjemmet bliver det mere fleksibelt at se tv, når man selv vælger, om man vil se yndlingsprogrammerne fra sin tablet eller mobil i fx køkkenet, kontoret eller soveværelset.

Tjenesten inkluderer:

 • Web-tv til computere, mobiler og tablets
 • Adgang til tv-pakken uden for husstanden - fx i sommerhuset
 • Tag hele tv-pakken og de digitale tjenester midlertidigt med til udlandet - fx på ferier. Adgangen gælder i andre EU-lande.
 • Forudsætter, at den enkelte kunde har en tv-boks eller web-player
NPVR

Optag familiens favoritprogrammer i skyen

Tjenesten giver mulighed for at lave eget tv-arkiv med yndlingsprogrammerne. Med optagefunktionen, en boks og et teknisk set up kan tv-kunderne optage og gemme tv-programmer og spillefilm direkte i skyen. De kan ovenikøbet optage flere programmer på en gang, så de kan se dem, når det passer.

Tjenesten inkluderer:

 • Optagelse fra de fleste tv-kanaler, fx af tv-programmer eller spillefilm
 • Optagelse fra catch-up, der giver mulighed for at optage tv-programmer som er tilgængelige via fx Sidste Uge
 • Gem optagelserne og se dem, når det passer
 • Optag programmer fra flere kanaler på samme tid - uafhængigt af den aktuelle kanal, som kunderne ser
 • Forudsætter, at den enkelte kunde har en tv-boks eller web-player
Offline

Offline adgang giver tv-kunderne mulighed for at tage yndlingsprogrammer med sig og se dem steder, hvor der ellers er begrænset eller ingen internetforbindelse.

 • Udvalgt indhold i web-playeren og på tv-bokse kan downloades og benyttes i en tidsbegrænset periode
 • Forudsætter, at tv-kunderne har en tv-boks eller webplayer
Start Forfra

Med StartForfra behøver kunderne ikke gå i panik, hvis de ikke fik de første ti minutter med. De kan nemlig starte et program, som allerede er i gang, forfra. De kan også sætte en udsendelse på pause. StartForfra-funktionen giver mulighed for at tilpasse et igangværende program til det, man ellers laver.

Tjenesten inkluderer:

 • Mulighed for at starte tv-programmer forfra, indtil programmet er slut
 • Gælder på tværs af alle tv-kanaler i tv-pakkerne
 • Forudsætter, at den enkelte kunde har en web-player eller en tv-boks
Sidste Uge

Hvis kunderne gik glip af en masse tv i sidste uge, så får de her chancen for at se hele sidste uges sendeflade på tværs af kanalerne.

Tjenesten inkluderer:

 • Muligheden for at se den sidste uges programmer som catch-up på tværs af tv-kanalerne i pakkerne
 • Forudsætter, at den enkelte kunde har en tv-boks eller web-player
DR TV

Få adgang til de bedste programmer

Der venter kunderne mange timers indhold fra DR og visse indkøbte danske og udenlandske produktioner – og det kan de se i op til 30 dage efter udsendelsen. Børneindhold kan de se i op til 90 dage. Derudover kan de se op til 500 timers indhold fra DR’s store tv-arkiv, som kun findes on demand.

Tjenesten inkluderer:

 • Adgang til DR's tv-programmer i normalt 30 dage, efter det er sendt
 • Adgang til DR's børneprogrammer i op til 90 dage
 • Op til 500 timer on-demand only-indhold fra DR's store tv-arkiv
 • Forudsætter, at den enkelte kunde har en tv-boks eller web-player
Catch-up på nabolandskanalerne

Nabolandskanalerne - programmer og hele serier med danske undertekster som catch-up

Tv-programmerne fra vores nabolande har det hele og vinder både internationale priser og seernes gunst. I et unikt samarbejde mellem antenneforeninger m.fl. og rettighedshaverne har det siden 2009 været muligt at tekste udvalgte tv-programmer, så seerne kan få alle detaljer med. Man kan også se programmerne digitalt i op til 30 dage, efter programmet er sendt. Og de bedste af serierne vil kunne findes som ’stacking’ – dvs. som en service, hvor en hel sæson er præsenteret samlet. 

Tjenesten inkluderer:

 • Catch up fra tv-kanalerne SVT1, SVT2, NRK1, ZDF og ARD
 • Catch-up på nabolandsprogrammer, der har danske undertekster
 • De bedste produktioner med danske undertekster, som ligger on-demand i op til 30 dage
 • Stacking af serier, der indgår i en sæson, som har danske undertekster
 • Forudsætter, at den enkelte kunde har en tv-boks eller web-player
Catch-up på kommercielle tv-kanaler

En række tv-stationer stiller egenproduktioner til rådighed digitalt i alt fra tre til syv dage efter udsendelsestidspunktet. Det digitale indhold fra nogle af de internationale tv-kanaler, kan godt være tilgængeligt i endnu længere tid.

Tjenesten inkluderer:

 • Adgang til indhold fra kommercielle kanaler i alt fra tre til syv dage i det omfang, kanalerne selv flager det til rådighed
 • For internationale tv-kanaler kan der være adgang i meget længere perioder
 • Adgang efter aftale med de kommercielle broadcastere
 • Forudsætter, at den enkelte kunde har en tv-boks eller web-player

Hvad betyder aftalen med Copydan?

En aftale med Copydan Verdens TV sikrer, at tv-distributører kan vise det tv-indhold, som kunstnere og producenter har ophavsretten til. Når tv-distributører kan bruge indholdet mod rimelig betaling til rettighedshaverne efter aftale med Copydan Verdens TV, så sker det for det første i overensstemmelse med lovgivningen. For det andet sikrer aftalerne, at økonomien i branchen hænger sammen. 

Råd til nye produktioner

Den danske rettighedsmodel, som sikrer betaling til kunstnere og producenter, når andre bruger det tv-indhold, de ejer rettighederne til, påvirker bl.a. lønningerne i tv- og filmbranchen. I praksis betyder det, at det ikke er unormalt, at 25 procent af en skuespillers årsløn kommer fra de vederlag, han eller hun modtager fra Copydan Verdens TV. 

Når økonomien hænger sammen hele vejen rundt, så bliver der råd til at lave nyt kvalitetsindhold, som i sidste ende er til glæde for tv-kunderne.

Spændende tv fra nabolandskanalerne

Mulighederne for at give tv-kunderne mere kvalitetsindhold rækker også ud over landets grænser. Copydan Verdens TV samarbejder med både tv-distributører og repræsentanter for bolig- og antenneforeninger om at sørge for danske undertekster på en del af de populære programmer fra tv-stationer i vores nabolande - dem vi kalder NabolandsKanalerne.

For tv-kunderne betyder det, at de altid har adgang til at se tv af høj kvalitet fra nogle af de lande, vi deler kulturarv med, uden at gå glip af noget.

Efterglød 2022 | © Monster/NRK
Hovedroller i NRK's Efterglød kysser
Hvad betyder Copydan på tv-regningen?

Tv-kunderne er med til at sikre mere af det gode danske tv-indhold

Aftalerne betyder helt konkret for de enkelte tv-kunder, at de er med til at betale til rettighedshaverne, altså de kunstnere og producenter som ejer rettighederne til tv-indholdet, via et Copydan vederlag på deres tv-regning. Det er måske ikke alle, der ved, at lovgivningen i Danmark også sikrer ophavsretten for de kunstnere og producenter, som står bag det tv-indhold, vi lader os underholde af.

Man kan sige, at vi i virkeligheden er fælles om at investere i den fælles kulturforståelse, som kendetegner de danske tv- og filmproduktioner. Og som bringer os sammen foran tv'et, i frokostpausen eller andre steder, hvor snakken falder på den der udsendelse, alle har set.

Hvilke muligheder giver nabolandskanalerne?

Nabolandskanalerne er betegnelsen for de største tv-kanaler i vores nabolande: SVT1, SVT2, NRK1, ZDF, ARD, TV2 Norge og TV4 Sverige. Det er tv-kanaler, som giver tv-kunderne gode muligheder for at finde tv af høj kvalitet - mange gange med danske undertekster. 

Tysk, svensk og norsk tv med danske undertekster

Copydan Verdens TV har i samarbejde med tv-distributørerne og repræsentanter for antenne- og boligforeninger sørget for, at der kommer danske tekster på nogle af de mest populære udsendelser. Det betyder altså, at danskerne kan følge med i alt fra nye storslåede dramaserier til spændende og informative naturprogrammer eller fængende og rørende dokumentarudsendelser fra vores nabolande. 

De danske undertekster gør det muligt for både større børn og voksne at se tysk, svensk og norsk tv, som var det danske kanaler. Den eneste forskel er, at udvalget af kanaler og udsendelser med både forståeligt og relevant tv-indhold er større. 

Masser af tv-tips og premierer

nabolandskanalerne.dk finder tv-kunderne en aktuel oversigt over sendefladen på de største kanaler fra Tyskland, Sverige og Norge, hvor tv med danske undertekster altid er markeret. Herudover er der masser af tv-tips og nyheder om film og tv-premierer o.lign., som inspirerer seerne til at finde fx en ny serie at kaste sig over. Som dansk seer er man tit inviteret inden for til tv-premieren, når de store serier går over skærmen i hjemlandet, fordi der er undertekster på. 

Exit 2023 | © Fremantle/NRK
Tobias Santelmann og Jon Øigarden i NRK's dramaserie Exit
Besøg Nabolandskanalerne
Hvad er mulighederne for stacking?

Copydan Verdens TV giver jer som distributør mulighed for at udbyde en række digitale tjenester til fordel for jeres tv-kunder. Det gælder bl.a. catch-up på udvalgte tekstede programmer på NabolandsKanalerne. Tjenesten betyder, at et udvalg af de produktioner, der er tekstet på dansk, bliver stillet til rådighed on demand, i op til 30 dage efter produktionen har været udsendt i flow-tv (p.t. udvælges og undertekstes produktioner fra SVT1, SVT2, NRK1, ZDF og ARD).

Se de gode serier først

Det gælder også stacking. Som distributør har I mulighed for at vise udvalgte tv-programmer på NabolandsKanalerne, som indgår i en serie i en sæson, via on demand op til 90 dage efter udsendelsen af det sidste tv-program i serien. Det betyder, at de danske tv-kunder ikke behøver vente, til den næste sæson kommer på dansk tv, men at de kan se den nyeste sæson først på svensk, tysk eller norsk tv med danske undertekster. 

Hvor finder dine kunder tv-guide til NabolandsKanalerne?

nabolandskanalerne.dk finder seerne tv-program for kanalerne SVT1, SVT2, NRK1, ZDF, ARD, TV2 Norge og TV4 Sverige.

TV-guiden giver mulighed for at spotte de udsendelser og tv-kanaler, som har danske tekster - og få overblik over alle programmer en hel uge frem. 

Seerne kan søge efter programmer inden for bestemte genrer og på det foretrukne sprog. Lige fra madprogrammer til krimier eller dramaer.

Hvordan får dine kunder danske undertekster på nabolandskanalerne?

For at dine kunder kan få danske undertekster på NabolandsKanalerne, skal I som distributør tilbyde servicen med danske undertekster.

Langt de fleste tv-distributører, som tilbyder servicen med danske undertekster, udbyder også alle de fem nabolandskanaler, som sendes med danske undertekster, dvs. SVT1, SVT2, NRK1, ARD og ZDF. 

Hvad skal tv-kunderne gøre for at få underteksterne frem?

Det afhænger som udgangspunkt af, hvordan I som distributør har indstillet jeres systemer. Hos de fleste tv-distributører kommer de danske undertekster automatisk frem på tv-kundernes skærm, når de slår over på et program, der bliver sendt med danske undertekster.

Har dine kunder flere spørgsmål til de danske undertekster, så kan I læse mere på nabolandskanalerne.dk

Hvilke muligheder har nye distributører?

Hvis du ønsker at starte op som ny tv-distributør på markedet, så har du brug for at indgå en aftale med rettighedshaverne gennem Copydan Verdens TV, for at kunne udbyde tv-pakker og vise tv.

Kontakts os via nedenstående formular, så vi kan tage snakken om jeres muligheder. De fleste har forskellige ønsker og ideer til at skrue et tv-produkt sammen, og sammen kan vi finde ud af, hvad der er den bedste løsning for jer. 

Når du har udfyldt og sendt formularen, kontakter vi dig hurtigst muligt.

Kontakt os for et møde