Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Spilskandalen 2022 | © Maria Fäldt/SVT
Björn Elgard i SVT-dramaserien 'Spilskandalen'

Siden 2009 har der været danske undertekster på en lang række udsendelser på kanalerne NRK1, SVT1, SVT2, ARD og ZDF, når man ser med fra Danmark. Det har gjort det stærke tv-indhold, som vores nabolande producerer, tilgængeligt for danske seere – uanset ens tyskevner eller øre for det norske og svenske.

Du kan se, hvilke udsendelser der sendes med danske undertekster i tv-guiden på nabolandskanalerne.dk.

"Jeg synes, at det er en fantastisk god ting, at Copydan Verdens TV har sørget for, at nabolandskanalerne bliver tekstet. Der er ingen tvivl om, at underteksterne giver mange flere mod på at se de kanaler."

Mogens Jensen | MF, Socialdemokratiet, fra 'Store tv-oplevelser tæt på dig'

Danske undertekster for bare en krone om måneden

Dansktekstningen af udsendelser på NabolandsKanalerne er etableret i et samarbejde mellem YouSee, Norlys, BL og FDA på initiativ af Copydan Verdens TV.

Tekstningen finansieres via egenbetaling hos den enkelte tv-seer til en pris, der er overkommelig for de fleste. Det koster knap en krone om måneden at forsyne programmerne med danske undertekster.

Hvordan får jeg danske undertekster?

Teksterne kommer som udgangspunkt på automatisk, når man slår over på en udsendelse, der er markeret som tekstet på nabolandskanalerne.dk.

Desuden vil de fleste via deres tv-setup have mulighed for at slå både de danske tekster samt originalsprogstekster og eventuel synstolkning til eller fra via deres fjernbetjening. Undersøg derfor indstillingerne for undertekster på dit tv eller din tv-boks, hvis ikke teksterne automatisk aktiveres.

Tilgår man nabolandsindhold via catch-up- eller streamingplatformen hos sin distributør, vil teksterne ligeledes automatisk være aktiveret på udsendelsen og kan eventuelt slås til eller fra på forskellig vis afhængig af udbyderen.

Mere information om, hvordan du får de danske undertekster frem, samt kontaktinformation, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælpe til underteksterne, finder du på nabolandskanalerne.dk.

Vil du vide mere? 

Hvis du endnu ikke har udforsket det gode kvalitetsindhold, som ligger i din tv-pakke i form af svenske, norske og tyske kanaler, så har du rig mulighed for det. Besøg nabolandskanalerne.dk og se ugens tv-oversigt. Du kan også læse tv-tips, finde inspiration til netop den type udsendelser, du elsker at se, uanset om det er krimier, dokumentarer, dramaserier, madprogrammer eller naturprogrammer. 

Besøg nabolandskanalerne