Gå til indhold Slice Created with Sketch.

03. nov 2023

© Uptown Christmas TV
Julemand i slæde fra Uptown Christmas TV

Julen står for døren og i år kan de danske tv-kunder for 12. år i træk komme i julestemning med Uptown Christmas TV. Det sker i samarbejde mellem rettighedshaverne i den danske musikbranche, Uptown og danske tv-distributører. Rettighedshaverne tilbyder kanalen som en julegave for at bringe julemusik og bjældeklang til alle danske hjem med en tv-pakke.

Julemusik på tværs af genrer og generationer

Julemusik har evnen til at sende en afsted på en nostalgisk kælketur tilbage i minderne. Men også de nyeste jingler bringer glæde ind i danskernes stuer. Kasper Krüger, der er direktør for Uptown TV og som står bag Uptown Christmas TV, glæder sig over at broadcaste julemusik og -hygge ind i de danske hjem for 12. år i træk:

"Musikken har som genre en helt unik evne til at samle stort set alle musikgenrer på tværs af tid, stilarter og generationer. Det spænder fra sort-hvide musikvideoer fra 1942 med Bing Crosby's White Christmas til nye videoer med Andreas Odbjerg."

Rettighedshaverne og tv-distributørerne bag

Projektet med at give danskerne bred adgang til julens musikvideoer gennem tv-pakken er på rettighedshavernes side drevet af Koda, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, IFPI og Copydan Verdens TV i samarbejde med YouSee, Norlys, Altibox, Waoo, Glenten, ASOM-Net, Nanoq Media m.fl.

Pressekontakt

Uptown TV Aps: Adm. dir. Kasper Krüger på 4010 1215 eller kasper@uptown.dk

Fakta om Uptown Christmas TV

▪ Sender over 400 populære danske og internationale musikvideoer døgnet rundt indtil d. 1. januar 2024
▪ Samtlige musikvideoer er fuldt restaurerede og i HD-format
▪ Kanalen har omkring 0,5 mio. unikke seere i julemåneden
▪ Uptown TV ApS producerer i forvejen tv-kanalerne Uptown TV, Dansk Musik TV og Uptown Classic med populær klassisk musik og opera
▪ Uptown Christmas TV blev etableret i 2012
▪ Kommer bredt ud til danskerne via de store danske tv-distributører og antenneforeninger – bl.a. YouSee, Norlys, Waoo, Altibox, Glenten, ASOM-Net, Nanoq Media m.fl.
▪ Produceres af Uptown TV ApS i samarbejde med Copydan Verdens TV, Koda, IFPI, Dansk Artist Forbund og Dansk Musiker Forbund