Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Video Thomas Riis
© Jeppe Willum Kejser
Thomas Riis

Thomas Riis, professor dr. Jur. ved KU har ordet:

"Vi er i denne her situation, hvor der sker en ændring i forbruget af i hvert fald audiovisuelt indhold, som går fra flow-tv over mod streamingtjenester, og det presser jo altså det finansieringsgrundlag, der er for dansk indholdsproduktion."

"Jeg tror ikke, der findes én løsning men mange forskellige håndtag, man kan skrue på for at sikre, at der stadigvæk er det her finansieringsgrundlag, så vi fortsat kan få dansk indhold."

"En anden pointe er også at se på de betalingsstrømme og rettighedsstrukturer som er i dag og prøve at bevare dem så vidt muligt. Det kan man altså godt gøre rent politisk."

"Der har været nogle forskellige forslag allerede, men der arbejdes også på det her i EU-sammenhæng, hvor der er vedtaget nogle EU-regler bl.a. vedrørende kvoter for europæiske programmer. Men et af de håndtag man kan dreje på, er det her med en streamingafgift på streamingtjenester og så kanalisere den afgift ind i produktion eller til finansiering af nyt dansk indhold."

"Vi har også foreslået at lempe tv-reklamereglerne. Der er selvfølgelig et politisk aspekt af det, men det giver i hvert fald et bedre indtjeningsgrundlag og kan bidrage til at øge den samlede pose penge, der er til finansiering af nyt dansk indhold."