Gå til indhold Slice Created with Sketch.

Konference 2021

Skal vi være sammen om det væsentligste?
Kom til konference om dansk indhold i en ny medievirkelighed på Christiansborg den 31. august 2021

Følg med live her
Konference på Christiansborg den 10. september 2019 | © Jeppe Willum Kejser
Konference "Dansk indhold i en ny tv-virkelighed"

Meget er på spil i en tid, hvor mediebilledet forandrer sig hurtigere end lovgivning og vaner kan følge med. Hvad kræver det af ændringer, hvis dansk public service-indhold fortsat skal samle danskerne? Og hvordan sikrer vi, at hele befolkningen - unge som gamle, land som by - også fremover får adgang til godt dansk indhold? Og ikke mindst at alle bidrager til det kulturelle kredsløb? Det drøfter vi på konferencen ’Skal vi være sammen om det væsentligste?”

Konferencen finder sted i Fællessalen på Christiansborg
Tirsdag den 31. august 2021 kl. 9.00-13.00

På vegne af kunstnere og producenter i regi af Copydan Verdens TV glæder vi os til at byde dig velkommen til en dag med højaktuelle debatter og spændende indlæg inden for kultur- og medieområdet.

Her kan du se dagens program 

Konferencen "Dansk indhold i en ny tv-virkelighed", 2019 | © Jeppe Willum Kejser
Konference "Dansk indhold i en ny tv-virkelighed"

Dagens oplægsholdere

Her kan du møde nogle af dem, du kommer i selskab med gennem dagens oplæg og debatter. 

Mød medieordførerne

Kasper Sand Kjær, Socialdemokratiet
Birgitte Bergman, Det Konservative Folkeparti
Søren Søndergaard, Enhedslisten
Zenia Stampe, Radikale Venstre
Jan E. Jørgensen, Venstre

© Jeppe Willum Kejser
Adm. Direktør for Copydan, Jacob Graff Hedebrink

Jacob Graff Hedebrink
Adm. direktør i Copydan Verdens TV

Jacob Graff Hedebrink står i spidsen for Copydan, forvaltningsselskab for de udøvende og skabende kunstnere samt producenter, der laver tv, musik og film.

Med juridisk baggrund og speciale inden for ophavsret samt mange års erfaring inden for området har han en stærk indsigt i det danske rettighedssystem og ikke mindst markedsudviklingen, som påvirker branchen.

Claus Bülow Christensen

Claus Bülow Christensen
Analytiker og rådgiver, Stifter af Copenhagen Future TV Konference

Claus Bülow Christensen har mange års erfaring inden for medie- og internetindustrien, herunder syv år hos TV 2 samt udviklingsdirektør hos Metronome, Global Connect og Zibra Digital Media Group.
Udover at være ekspert indenfor digital medieudvikling, er han også foredragsholder og står bag den årlige Copenhagen Future TV Conference.

Lisbeth Knudsen, Formand for Demokratikommissionen

Lisbeth Knudsen
Formand for Demokratikommissionen, Strategidirektør og skribent på Mandag Morgen samt bestyrelsesformand hos blandt andet Det Kongelige Teater


Lisbeth Knudsen har tilbragt godt 40 år i mediebranchen og har stor erfaring inden for digital transformation og de nye teknologiers indflydelse på branchen.

Hun er udover at være en central person og meningsdanner i den danske medieverden også erfaren, når det gælder ledelse, politik, demokrati, digital udvikling, fake news og erhvervslivet, hvor hun i årevis har arbejdet i krydsfeltet mellem journalistik og forretningsudvikling.

Sine Nørholm Just

Sine Nørholm Just
Professor i strategisk kommunikation RUC og leder af ADD-projektet (algoritmer, data og demokrati)

Sine Nørholm Just er professor i strategisk kommunikation ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet. Sine er ADD-projektets forskningsleder, og desuden står hun i spidsen for et delprojekt om brugen af data og algoritmer i personlige og offentlige sundhedsbeslutninger.

Fagligt fokuserer Sine på samspillet mellem teknologiske og sociale betingelser for offentlig debat.

Henriette Marienlund | © Agnete Schlichtkrull
Henriette Marienlund

Henriette Marienlund
Mediedirektør DR

Henriette Marienlund er uddannet journalist og har siden 2017 været mediedirektør hos DR, hvor hun har været ansat siden 2013. Senest som tværgående chef i DR Medier og før da som konstitueret DR1-chef og nyhedsredaktør. Før hun kom til DR, var Henriette Marienlund ansat som redaktionschef på TV 2 i en årrække.

Anna-Katrine Olsen | © Henning Hjorth

Anna-Katrine Olsen
Sekretariatschef, Dansk Skuespiller Forbund, Bestyrelsesformand i Copydan Verdens TV

Siden 2013 har Anna-Katrine Olsen været sekretariatschef hos DSF, hvor hun arbejder for at sikre bedre løn- og arbejdsvilkår for blandt andet skuespillere, der har langt ringere vilkår, end de fleste går og tror.
Tidligere har hun været leder af Det Kongelige Teaters juridiske afdeling, hvor hun var ansat i 8 år. Hun er uddannet jurist og har derudover arbejdet som jordemoder og for Jordemoderforeningen.

René Szczyrbak

Rene Szczyrbak
Adm. direktør og stifter af STV Productions A/S

Rene Szczyrbak har været en del af film- og producentbranchen i over 30 år. I Danmark står han bag Mayday Film og STV Production A/S, som arbejder med udvikling og produktion af tv-koncepter indenfor forskellige genrer som factual entertainment, dokumentar, livsstil, underholdning, comedy og kultur.

Peter Schønning

Peter Schønning
Advokat med speciale i ophavsret

Peter Schønning er selvstændig advokat med speciale i ophavsret. Han har tidligere været kontorchef i Kulturministeriet og underdirektør i Koda.

Han underviser i ophavsret på kurser (tidligere også på Københavns Universitets kurser i immaterialret) og holder ofte foredrag om emnet.

Peter Schønning er også forfatter til en lang række bøger og artikler om ophavsret.

Maria Rørby Rønn | © Agnete Schlichtkrull, DR

Maria Rørbye Rønn
Generaldirektør hos DR

Siden 2011 har Maria Rørbye Rønn været øverste chef for DR. Sammen med Anders Agger, Onkel Reje, Nina Munch-Perrin og knap 3.000 andre dygtige og dedikerede kolleger arbejder hun for at bringe danskerne sammen om det vigtige: Demokrati, kultur og fællesskaber i Danmark.

Maria Rørbye Rønn er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har en advokatbestalling. Hun har før sin ansættelse i DR en fortid som embedsmand i Justitsministeriet og senere Kulturministeriet.

Anne Engdal Stig Christensen | © Miklos Szabo, TV2

Anne Engdal Stig Christensen
Adm. direktør, TV2

Siden 2019 har Anne Engdal Stig Christensen været adm. direktør hos TV2. Hun har været indholdsdirektør for tv-selskabet siden 2015. Før var hun programdirektør.

I perioden fra 2008 til 2013 var Anne Engdal Stig Christensen først programdirektør hos SBS og siden planchef hos DR, inden hun blev hentet til TV 2. Her afløste hun tidligere programdirektør og vendte efter seks år "hjem" til TV 2, hvor hun indledte sin karriere i mediebranchen fra 1994-2007 bl.a. som chef for programplanlægningen.

Ulf Lund

Ulf Lund
Direktør, Norlys

Ulf Lund har de sidste 20 år haft en central rolle i tv- og telebranchen. Først med en række direktørposter i TDC-koncernen, derefter som direktør for Boxer og det seneste års tid som direktør i Norlys med ansvar for koncernens største strategiske projekter på teleområdet. Ulf er oprindelig uddannet advokat og har i hele sin karriere været aktivt engageret i ophavsret og mediepolitik.

Jørgen Ramskov | © Producentforeningen
Jørgen Ramskov

Jørgen Ramskov
Direktør i Producentforeningen

Han er herudover bestyrelsesformand i Copenhagen Film Fund, næstformand i Bestyrelsen for Copydan Verdens TV, næstformand i bestyrelsen for Teater Grob og medlem af bestyrelsen i Vision Denmark.

Jørgen Ramskov har været ansat i DR gennem en årrække som journalist, programchef og efterfølgende som en del af direktionen i DR med ansvar for DRs tv-kanaler og dr.dk. Han har desuden været udviklingsdirektør i Dansk Filminstitut, adm. direktør på Nimbus Film og chefredaktør og adm. direktør på Radio24syv, inden han kom til Producentforeningen.

Claus Ladegaard | © Nikolai Østergaard
Claus Ladegaard

Claus Ladegaard
Adm. direktør, Det Danske Filminstitut

Siden 2017 har Claus Ladegaard været direktør for DFI. Claus Ladegaard kom til DFI for snart 15 år siden som områdedirektør for Produktion & Udvikling og siden 2015 som vicedirektør og direktør for området Filmstøtte. Inden da har han været producer og producent på det daværende Easy Film og desuden arbejdet i en række andre produktionsselskaber og som underviser og konsulent.

Verner Kristiansen

Verner Kristiansen
Ordstyrer og indehaver af Verner Kristiansen Aps

Verner Kristiansen rådgiver organisationer om strategiprocesser, udvikling og kommunikation. Hans baggrund tæller blandt andet ansættelser i UNICEF, Udenrigsministeriet, DI og Mandag Morgen. Han har desuden været ekstern lektor i udviklingsteori på Århus Universitet og har en række bestyrelsesposter i bagagen.