Gå til indhold Slice Created with Sketch.

Dansk indhold til alle?

Konference om dansk indhold i en ny medievirkelighed, Christiansborg d. 2. maj 2023.

Konference 2023
Konference 2023 | © Morten Rohde
Fællessalen på Christiansborg, konferencen 'Dansk indhold til alle?'

Tv-markedet udvikler sig, og mange nye platforme og teknologier er kommet til. Det har stor indflydelse på både den demokratiske samtale og på fremtidens public service.

Så hvad skal der til, for at vi også i fremtiden kan sikre dansk indhold?

Det og meget andet drøfter vi på konferencen Dansk indhold til alle?, hvor vi fremlægger tal og analyser om udviklingen på det danske tv-marked og diskuterer dansk indholds levevilkår i en global medievirkelighed, hvor tech-giganterne er de nye digitale gatekeepere. Vi debatterer kampen om de unge forbrugeres skærmtid, public service og den demokratiske samtale i dialog med politikere, forskere og repræsentanter fra film- og tv-branchen.

Konferencen finder sted i Fællessalen på Christiansborg
Tirsdag den 2. maj 2023 kl. 9-15

Her kan du se dagens program

Konferencen er fuldt booket, men du kan se programmet og få highlights fra oplæggene her på siden.

Dagens oplægsholdere

Her kan du møde nogle af dem, der deltager i konferencens oplæg og debatter. 

Jan E. Jørgensen | © Steen Brogaard
Jan E. Jørgensen

Jan E. Jørgensen
MF, Venstre

Jan E. Jørgensen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han er kulturordfører for Venstre og er en markant stemme i dansk kulturpolitik, hvor han hylder de liberale frihedsværdier. Jan E. Jørgensen er vært for konferencen.

Jan E. Jørgensen har en baggrund som advokat og er rådmand i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.

Anna-Katrine Olsen
Anna-Katrine Olsen

Anna-Katrine Olsen
Bestyrelsesforperson i Copydan Verdens TV

Anna-Katrine Olsen er bestyrelsesforperson for Copydan Verdens TV. Hun var i 9 år sekretariatschef hos Dansk Skuespillerforbund, og har tidligere været leder af Det Kongelige Teaters juridiske afdeling. Anna-Katrine er uddannet jurist og har derudover arbejdet som jordemoder og for Jordmoderforeningen.

Jacob Graff Hedebrink | © Jeppe Willum Kejser
Jacob Graff Hedebrink

Jacob Graff Hedebrink
Adm. direktør i Copydan Verdens TV

Jacob Graff Hedebrink står i spidsen for Copydan, som håndterer ophavsrettigheder i forbindelse med brug af danske og udenlandske tv- og radiokanaler på vegne af udøvende og skabende kunstnere samt producenter, der laver tv, musik og film.

Med juridisk baggrund og speciale inden for ophavsret samt mange års erfaring inden for området har han en stærk indsigt i det danske rettighedssystem og ikke mindst markedsudviklingen, som påvirker branchen.

Thomas Røssel
Thomas Røssel

Thomas Røssel
Seniorkonsulent hos YouGov Nordic

Thomas Røssel har mere end 20 års erfaring med markedsanalyser og rådgivning. I de sidste godt syv år i YouGov og før det i virksomhederne GFK Healthcare, People Research og Eniro. Gennem årene har han udviklet et solidt metodekendskab og er vant til at udarbejde tunge og komplekse undersøgelser inden for bl.a. medier, TV/streaming, kultur og sundhed.

Thomas Røssel har en kandidatgrad fra Copenhagen Business School.

Keld Reinicke
Keld Reinicke

Keld Reinicke
Selvstændig medierådgiver

Keld Reinicke er blandt Danmarks mest erfarne tv-folk. Han arbejder i dag med strategisk analyse for nordiske og internationale medievirksomheder og har gennem sin karriere bl.a. været initiativtager til opbygningen af DR2, TV2 ZULU, TV2 Charlie – og han var i flere år programchef på TV2 Danmark. Keld Reinicke er founder og bestyrelsesmedlem af VEO, som i dag optager flest fodboldkampe i verden med automatisk AI-software.

Michael Horn | © Jeppe Willum Kejser
Michael Horn

Michael Horn
Jurachef i Copydan Verdens TV

Michael Horn har arbejdet som jurist i Copydan siden 2007 og har siden 2020 været jurachef. Han beskæftiger sig bl.a. med den juridiske og lovgivningsmæssige udvikling i forhold til ophavsret på nationalt og EU-plan herunder i relation til den digitale udvikling. I år modtog han Ophavsretsprisen 2023, der hvert år uddeles til en person, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats inden for ophavsretten.

Jonas Poher Rasmussen
Filminstruktør Jonas Poher Rasmussen

Jonas Poher Rasmussen
Filminstruktør

Jonas Poher Rasmussen debuterede med 'Noget Om Halfdan' – en portrætfilm om hans farfar, forfatteren Halfdan Rasmussen. Inden han begyndte at instruere fiktion i 2008, arbejdede han på Danmarks Radios P1 og DR Kultur. I forbindelse med Oscar-uddelingen i 2022 kom Jonas på alles læber, da hans animerede dokumentarfilm 'Flugt' var nomineret til tre Oscars.

Monica Hellströmm
Producer Monica Hellströmm

Monica Hellström
Filmproducer

Monica Hellström er tre gange Oscar-nomineret for at producere filmene 'Et Hus af Splinter' og 'Flugt' og var Oscar-shortlistet i 2018 med filmen 'Olegs Krig'. Hun var producer på Final Cut for Real i 12 år og startede i 2022 sit eget selskab Ström Pictures. Hun har tidligere været på Det Danske Filminstituts Filmværkstedet og Upfront Films, er uddannet fra University of Bedfordshire og har en kandidatgrad fra Københavns Universitet i Filmvidenskab.

Jørgen Ramskov | © Producentforeningen
Jørgen Ramskov

Jørgen Ramskov
Direktør for Producentforeningen

Jørgen Ramskov har siden 2019 været direktør for Producentforeningen. Før det var han i mere end otte år adm. direktør og chefredaktør for Radio24syv. Jørgen har desuden en fortid i DR, hvor han har arbejdet som både journalist, programchef og været en del af direktionen, og han har ligeledes en fortid som direktør i bl.a. DFI og Nimbus Film.

Mette Nelund
Fiktionschef for TV2 Mette Nelund

Mette Nelund
Fiktionschef for TV2

Mette Nelund er fiktionschef på TV 2. Hun er mesterlæreuddannet filmproducer på Zentropa og har en lang og bred erfaring fra den danske film- og tv-branche. Hun har desuden en ph.d. i alternativ organisering, iværksætteri og bæredygtigt virke fra Copenhagen Business School.

Claus Ladegaard | © Nikolai Østergaard
Claus Ladegaard

Claus Ladegaard
Direktør for Det Danske Filminstitut (DFI)

Siden 2017 har Claus Ladegaard været direktør for DFI. Claus Ladegaard kom til DFI for snart 16 år siden som områdedirektør for Produktion & Udvikling og siden 2015 som vicedirektør og direktør for området Filmstøtte. Inden da har han været producer og producent på det daværende Easy Film og desuden arbejdet i en række andre produktionsselskaber samt som underviser og konsulent.

Mogens Jensen | © Marie Hald
Mogens Jensen

Mogens Jensen
MF, Socialdemokratiet

Mogens Jensen har været medlem af Folketinget siden 2005. Han er tidligere minister og har igennem snart mange år været en markant stemme for kultur og medier som ordfører for Socialdemokratiet. Siden 1980'erne har han haft bestyrelsesposter i en række kulturelle organisationer og fonde samt medlem af repræsentantskaberne for Statens Kunstråd og Statens Kunstfond.

Anna Lin
Anna Lin

Anna Lin
Tv-vært og programudvikler

Anna Lin blev optaget på DR Talentholdet i 2017 og blev et kendt ansigt blandt især de yngre danskere, da hun indtog værtsrollen på 'Ultra nyt'. Sidenhen har hun været vært på 'MGP', 'Kender du typen?' og lavet programmer til unge om blandt andet identitet og seksualitet. Anna har 103.000 følgere på TikTok og er lige nu aktuel i klimaprogrammet 'Den grønne optur'.

Malene Birkebæk
Malene Birkebæk

Malene Birkebæk
Ledende redaktionschef i DR Ung


Malene Birkebæk har været en del af DR siden 2014, hvor hun startede som chef for marketing og sidenhen også afdelingen for Design & Udtryk. I 2020 blev hun chef for Børn, Unge og Nyudvikling i DR Medier. Malene Birkebæk har, som ledende redaktionschef, stået i spidsen for udviklingen af P3-brandet og for at skabe et dansk ungetilbud, der harmonerer med de unges medievaner.

Lotte Lindegaard | © Miklos Szabo/TV 2
Lotte Lindegaard

Lotte Lindegaard
Indholdsdirektør hos TV 2

Lotte Lindegaard er som indholdsdirektør på TV 2 en central skikkelse i den danske medieverden. Før hun kom til TV 2 var hun kanalchef for DR1 og DR3 og har igennem sit arbejde været med til at definere, hvad public service er. Lotte Lindegaard har en baggrund som cand.comm. fra RUC.

Søren Sandfeld
Søren Sandfeld

Søren Sandfeld Jakobsen
Formand for Radio- og TV-nævnet og Professor i IT- og medieret, CBS

Søren Sandfeld Jakobsen er professor i medie- og IT-ret ved Copenhagen Business School, hvor han primært forsker i medie-, IT- og telelovgivning. Han er desuden advokat ved Gorrissen Federspiel Advokatfirma og har tidligere bl.a. været kontorchef i Erhvervsministeriet. Han er formand for Teleklagenævnet, bestyrelsesmedlem i Domstolsstyrelsen og suppleant i Datarådet. Han har desuden gennem årene siddet i en række lovforberedende udvalg.

Verner Kristiansen
Verner Kristiansen

Verner Kristiansen
Ordstyrer og indehaver af Verner Kristiansen Aps

Verner Kristiansen rådgiver organisationer om strategiprocesser, udvikling og kommunikation. Hans baggrund tæller blandt andet ansættelser i UNICEF, Udenrigsministeriet, DI og Mandag Morgen. Han har desuden været ekstern lektor i udviklingsteori på Aarhus Universitet og har en række bestyrelsesposter i bagagen.